Welkom op de website van onze cattery.

Ik ben Annelien & samen met mijn man Ruben hebben we een Nebelung & Blauwe Rus variant cattery te Booischot.

Wij zijn beide grote dierenvrienden. Daarom hebben we ook enkel vierpotige kindjes in huis. Maar waarom de liefde voor de Nebelung en de Blauwe rus?

Dankzij mijn ‘algemene’ liefde voor katten, kende ik al snel heel wat kattenrassen door mij te verdiepen in encyclopedieën en andere kattenboeken. Mijn oog bleef hierbij steeds vallen op de Nebelung. Het is zo’n mooi en mysterieus ras en hun ‘mist-achtige’ vacht zorgt ervoor dat het werkelijk mythische wezens lijken. Ze hebben hun naam als ‘mistwezen’ absoluut niet gestolen. Na nog heel wat opzoekwerk lag de keuze om een Nebelung te nemen vast! Onze Everly kwam bij ons wonen! Al heel snel merkte we op dat ook hun karakter enorm zacht is. Ze zijn erg aanhankelijk en vriendelijk. Bij bezoek zullen ze steeds even ‘verlegen’ zijn maar komen ze al snel iedereen uitbundig begroeten. Waar we ook gaan, onze Nebelungetjes zullen ons steeds volgen.

Deze karaktereigenschappen kunnen we ook terugvinden in de Blauwe Rus (Variantjes). Doordat de Nebelung nu nog steeds een minder voorkomend ras is, is het een noodzaak om ze soms te combineren met een Blauwe Rus of Blauwe Rus variant. Deze laatste zijn uiterlijk gezien Blauwe Russen maar dragen genetisch het langhaar gen met zich mee. Dit zorgt ervoor dat de Nebelung, wat eigenlijk te beschrijven is als de langharige Blauwe Rus, toch op een gezonde manier uitgebreid kan worden. Als we ervoor zouden kiezen een Blauwe Rus zonder het langhaar gen te combineren met een Nebelung, dan zouden de kittens allemaal uiterlijk kortharig zijn én dus varianten zijn (genetisch zullen ze het langhaar gen wél dragen). Want korthaar domineert (als we dit volgens genetica bekijken).

We willen aan de Nebelung & Blauwe Rus een mooie bijdrage leveren en niet gewoon zorgen voor een ‘vermeerdering’. We proberen zeer nauwkeurig rekening te houden met goede combinaties van ouderdieren om zo het inteeltpercentage zo laag mogelijk te houden. Onze katten worden steeds goed opgevolgd. Gezondheid staat bij ons op nummer 1!

Wij houden onze cattery bewust klein. We zullen dus slechts heel af en toe kittens hebben. Wil je graag een kitten van ons, dan is het zeker aan te raden om tijdig te reserveren én rekening te houden met een wachttijd dat mogelijk tot 2 jaar kan oplopen. Bijkomend hou ik bij geïnteresseerden steeds rekening met de algemene kennis rond kattengedrag én hun leef-en werksituatie dankzij een uitgebreide vragenlijst.