Wij hebben een specifiek ‘fokdoel’ voor ogen en dat is zorgen voor zo min mogelijk inteelt bij de ouderdieren om zo hopelijk mettertijd te zorgen voor ‘nieuwere’ lijnen. Wij hopen door het jaarlijks testen van onze dieren via echo, zo eventuele erfelijke aandoeningen zoals HCM, PKD en Patella luxatie zo goed mogelijk te mijden. Natuurlijk hebben we niet de volle controle op moeder natuur en werken we met levende wezens dus kan er altijd iets gebeuren. Wanneer een erfelijke ziekte wordt ontdekt, wordt deze lijn onmiddellijk gesloten om zo risico’s te beperken. Bij twijfel wordt er overlegt met een geneticus.

Gezondheid staat bij ons op nummer 1 maar daarnaast is het uiterlijk natuurlijk erg belangrijk. Voor de Blauwe Rus zullen we steeds werken met het meer Engelse type. Oortjes mooi recht op het kopje, ogen amandelvormig en goede geprononceerde snorhaarkussens. Dit willen we ook zo goed mogelijk bij onze Nebelungen zien. De vachtjes kunnen vaak nog verschillen tussen licht- midden of zelfs donkerder grijs. We willen steeds zo groen mogelijke ogen. Natuurlijk is niet elke poes of kater perfect. We proberen de mindere puntjes te verbeteren door de juiste combinatie van ouderdieren te maken.

We proberen onze katten en kittens zo sociaal mogelijk te maken door hen vanaf jonge leeftijd zo goed mogelijk te socialiseren met heel wat belangrijke huishoudelijke zaken, handige tools zoals het nagelschaartje, tandenborstel, tuigje,… en de andere katten en onze honden. Wij hopen dat de kittens op deze manier een stabiel karakter en groot aanpassingsvermogen ontwikkelen.

Het fokken van de Nebelung en Blauwe Rus (Variant) is een passie en willen we op een zo correct mogelijke en verantwoorde manier doen. We willen niet gewoon zorgen voor ‘vermeerdering’, hiervoor zijn er veel te veel katjes die in asielen en dergelijke terecht komen. Wij willen effectief iets bereiken door steeds goed bedachtzame combinaties te maken.

Onze huisdieren komen voor op alles! Hun gezondheid en welzijn is onze prioriteit!