• Bij interesse in een kitten van cattery Blue dreams vragen wij steeds lid te worden van de facebook-groep ‘Cattery Blue Dreams info- en deel groep‘. Hier vind je namelijk de verplichte vragenlijsten welke je moet invullen en mailen naar: annelien008@hotmail.com. Op deze manier kan ik kijken of een Nebelung/Blauwe Rus kitten in jullie gezin zou passen en als fokker in de toekomst een zo goed mogelijke ‘match’ maken tussen kitten en gezin.
  • Wij houden steeds optimaal rekening met het mentale welzijn van het kitten en zullen dus de voorrang geven aan geïnteresseerden welke 2 kittens willen nemen of reeds een sociaal kitten hebben welke niet ouder is dan 6 maanden als het kitten uit onze cattery zou verhuizen (dit mag natuurlijk een kitten uit een andere cattery zijn of opvang). Dit zorgt ervoor dat de slaagkans op een mooi sociaal contact tussen de katten groter is dan wanneer er op latere leeftijd een kitten wordt bijgeplaatst. Wij hopen op begrip hiervoor. Elke situatie is anders en we proberen met alle aspecten zo goed mogelijk rekening te houden.
  • Wanneer er reeds een kat aanwezig is van 2 jaar of ouder, zullen wij bijkomende vragen stellen naar de opvoeding, socialisatie en karakter van de betreffende kat om zo de juiste combinatie te kunnen maken. Denk eraan dat een correcte introductie nodig is als er reeds een kat in huis aanwezig is! Hier zorgen wij voor voldoende begeleiding binnenin dit proces.
  • Vanaf de kittens hun eerste inenting hebben verkregen, mogen ze bezoek ontvangen (vanaf de leeftijd van 9 weken) of als we opmerken dat de kittens vanaf 7-8 weken het uitzonderlijk goed doen. Wij vragen hierbij wel dat u geen contact heeft met vreemde katten of een andere cattery bezoekt op de dag van onze afspraak. Dit is zeer belangrijk om eventuele besmetting van ziekten te voorkomen. Wij vragen bij bezoek dan ook om onze voorzorgsmaatregelen strikt te volgen (schoenen uit, handen ontsmetten, kittens nog niet al te veel vast te nemen,…).
  • Wanneer de kittens enkele weken oud zijn, wordt er een webinar ingepland in samenspraak met de  adoptanten. Tijdens dit webinar informeer ik de adoptanten optimaal rond het natuurlijk gedrag van de kat en welke voorzieningen belangrijk zijn. De documentatie hierrond wordt meegegeven op een usb bij verhuis van het kitten om zo te kunnen herbekijken.
  • De kittens mogen naar hun nieuwe thuis verhuizen als ze minstens 13 weken oud zijn. Tegen die tijd hebben ze 2x hun inentingen gehad voor katten- & niesziekte, zijn ze verschillende malen ontwormd, gecastreerd & gechipt. Ze krijgen een mooie stamboom mee van Neocat en een uitgebreid kittenpakket van Scratch&Purr + voedingspakket.
  • Wij zijn verplicht onze kittens te castreren/steriliseren bij vertrek! Discussie hierover is dus onnuttig. Wil jij als (startende) fokker intensief meehelpen de Nebelung gericht uit te breiden? Contacteer ons dan voor meer info in verband met de Nebelung werkgroep en de mogelijkheden.
  • Wij zullen steeds het kitten zelf brengen naar de nieuwe eigenaars, dit om eventuele stress te verminderen.

Als u nog vragen heeft over ons kittenbeleid, mag u ons steeds contacteren! Dit bij voorkeur via de facebookgroep- of pagina of via annelien008@hotmail.com (let op, bij mailen is het mogelijk dat er vertraging is bij reactie).