• Bij interesse in een kitten van cattery Blue Dreams vragen wij steeds eerst de algemene info door te lezen over onze cattery en een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Deze worden doorgemaild. Hierna kan een algemeen bezoekje ingepland worden zodat je op de wachtlijst komt te staan. Zo kan je kennis maken met ons en onze katjes en de werking van onze cattery.
  • Wanneer u op de wachtlijst staat voor een kitten zal u steeds op de hoogte gehouden worden van eventuele zwangerschappen, bevallingen,…
  • We willen goed gesocialiseerde kittens voortbrengen dus onze katten en kittens mogen de woning volledig benutten en zullen dus zo gewend zijn aan andere katten en honden. Wél worden onze kittens de eerste levensweken veilig beperkt in ruimte met behulp van een kittenren.
  • Vanaf de kittens ongeveer 7 weken oud zijn, mogen zij bezoek ontvangen. Wij vragen hierbij wel dat u geen contact heeft met vreemde katten of een andere cattery bezoekt op de dag van onze afspraak. Dit is zeer belangrijk om eventuele besmetting van ziekten te voorkomen. De kittens hebben tegen die tijd hun eerste inenting nog niet gehad en zijn dus nog zeer vatbaar. Wij vragen bij bezoek dan ook om onze gevraagde voorzorgsmaatregelen strict te volgen (schoenen uit, handen ontsmetten, kittens nog niet al te veel vast te nemen,…).
  • Wanneer het kitten officieel gereserveerd is bij het eerste bezoek, wordt er een online workshop ingepland in samenspraak met de andere kittenkopers. Tijdens deze workshop informeer ik de kittenkopers optimaal rond het natuurlijk gedrag van de kat en welke voorzieningen belangrijk zijn. De documentatie hierrond wordt meegegeven op een usb bij verhuis van het kitten om zo te kunnen herbekijken.
  • De kittens mogen naar hun nieuwe thuis verhuizen als ze minstens 13 weken oud zijn. Tegen die tijd hebben ze 2x hun inentingen gehad voor katten- & niesziekte, zijn ze verschillende malen ontwormd, gecastreerd/gesteriliseerd & gechipt. Ze worden voor vertrek nog éénmalig ontvlooid. Ze krijgen een mooie stamboom mee van Neocat en een uitgebreid kittenpakket van Scratch&Purr + voedingspakket. Ook zijn ze voorzien van een documentatiemapje met een kittencontract en garantiecertificaat van dierenwelzijn.
  • Wij zijn verplicht onze kittens te castreren/steriliseren bij vertrek! Discussie hierover is dus onnuttig.
  • Wij zullen steeds het kitten zelf brengen naar de nieuwe eigenaars, dit om eventuele stress te verminderen.
  • Wanneer onze poezen op dekbezoek gaan, kan alle informatie van de kater ingekeken worden. 

Als u nog vragen hebt over ons kittenbeleid, mag u ons steeds contacteren!