We willen ook onze herplaatste katjes een pagina geven, ook zij zullen toch altijd een beetje onze poezenkindjes blijven!

Sweet inspiration Xiebe (nu Baron)

Xiebe is een echte knuffelbeer en verdient zoals alle katjes enkel het beste. Toen Xiebe bij ons kwam wonen vond hij het prima om met Yaro, Everly en Kiyo samen te wonen. Ook toen de eerste kittens van Everly geboren werden, zorgde hij enorm goed voor ze.

Pas toen de kittens verhuisde naar hun nieuwe thuisjes, veranderde het gedrag van Xiebe. Elke kat heeft het erg moeilijk met veranderingen maar Xiebe had het zichtbaar extra moeilijk en kon zich steeds moeilijk weer aanpassen. Ook werd het na de komst van Caithlyn en Faye-Luna te veel voor hem. Xiebe was enorm lief naar ons toe en andere mensen maar had rust nodig en heel veel individuele aandacht van ons. Dit was niet altijd even gemakkelijk.

Bijna 2 jaar lang hebben we allerlei dingen geprobeerd waaronder lessen gaan volgen bij Felinova om zo meer over zijn gedrag te weten te komen en onze woning nog meer aan te passen voor hem en de andere katjes. Zo is ook de verdere interesse in kattengedrag gekomen, maar dat is een ander verhaal.

Na ontelbare pogingen en de toenemende stress signalen was het voor ons duidelijk. We moesten stoppen met egoïstisch te zijn en denken aan het welzijn van Xiebe en de andere katjes. Xiebe verhuisde zo naar mijn neef en zijn vriendin zodat we hem nog af en toe kunnen bezoeken.

Xiebe woont er als enige kat, waardoor hij alle aandacht en plaats krijgt die hij nodig heeft om gelukkig te zijn. Zijn gedrag is zichtbaar verbetert. Dit was de allerbeste keuze dat we voor hem konden maken!26111941_1789267677773369_23274095381438
50787726_2308076069225858_18828811067142

Blue Dreams Faye-Luna

Faye-Luna was ons ‘babymeisje’, we hadden haar gehouden uit het eerste nestje van onze Everly. Echt een prachtige nebelungpoes! We hoopte dat ze net zoals haar mama, een super moederpoes zou zijn.

Helaas was dit helemaal anders. Faye-Luna raakte al moeilijk zwanger, wanneer ze uiteindelijk zwanger was, was het 1 kittentje. Een zoontje, Helios. Zowel zwangerschap als bevalling was heel goed gegaan hoewel ze tijdens de zwangerschap al wat ‘krikkel’ werd en ging blazen en grollen naar andere kittens. Niet abnormaal dachten we eerst… Ze zal haar eigen kitten willen beschermen in haar buikje.

Na de bevalling viel het ons direct op dat Faye-Luna enorm veel abnormale stress had, ze ademde steeds veel te snel en grolde bijna continue. Niet goed dachten we… op naar de dierenkliniek met moeder en kind. Medisch was gelukkig alles in orde dus maar weer naar huis en afwachten. Ze had misschien wat meer moeite met het ‘mama-zijn’. Maar het kitten mocht absoluut niet drinken bij haar, hoewel alles er in orde uit zag. Ze was er ook erg ‘bruusk’ mee. Nadat het kitten zelfs was afgevallen, wilden we niet langer wachten en hebben we geprobeerd de kleine Helios bij mama Immi te leggen. Zij accepteerde hem gelukkig meteen en het kleintje kreeg melk van haar en ook wij gaven hem extra melkje. Zo is hij een flinke man geworden!

Helaas bleef Faye-Luna heel veel stress vertonen naar alle kittens toe. Ze grolde steeds en begon ze ook aan te vallen, ook haar eigen kitten. We hadden haar inmiddels gesteriliseerd voor haar eigen goed. Omdat het echt geen gedoe meer was om zowel Faye-Luna als de kittens in stress te laten leven, hebben we het moeilijk besluit genomen om haar te herplaatsen bij een thuisje waar het lekker rustig is voor haar. Ze zou immers elk jaar weer door de stressvolle periode heen moeten wanneer er kittens zijn.

Zo verhuisde ze uiteindelijk naar Marijke en haar vriend Free. Daar heeft ze alle aandacht voor haarzelf en de nodige rust. Dit zorgt ervoor dat ze zichtbaar meer op haar gemak is. Wij wensen Marijke en Free alvast veel plezier toe met haar!

DSC_1976.JPG

Cheetoh’s go Dutch Eragon

Onze lieve Eragon mag een luxe leventje leiden samen met Faye-Luna bij Marijke en Free. Bij Eragon hebben we niet echt een ‘groots’ verhaal maar vonden we het gewoon nét iets beter lijken om hem een thuis te geven bij iemand wie alsook goed op de hoogte is van algemeen kattengedrag en hierdoor de juiste bezigheden en afleiding kan voorzien voor hem in eerder een kleinschaligere kattengroep. Zo kan hij nu samenleven met Faye-Luna, met wie hij een zoontje heeft voortgebracht hier in onze cattery, Helios (of caspertje genaamd).

Nu krijgt hij de volledige aandacht die hij enorm verdient! Eragon is uiterst slim en toch soms wat klunzig. Wat best wel voor grappige taferelen zorgt maar waardoor hij veel triggers nodig heeft om verveling te voorkomen. Bijkomend heeft Eragon een gevoelig spijsverteringsstelsel, welke ook wat in het oog gehouden moet worden. Hier zorgen Marijke en Free maar al te graag voor! Het is super om hem te zien genieten in zijn nieuwe thuis samen met ‘onze’ Faye-Luna.