We willen ook onze herplaatste katjes een pagina geven, ook zij zullen toch altijd een beetje onze poezenkindjes blijven!

Sweet inspiration Xiebe (nu Baron)

Xiebe is een echte knuffelbeer en verdient zoals alle katjes enkel het beste. Toen Xiebe bij ons kwam wonen vond hij het prima om met Yaro, Everly en Kiyo samen te wonen. Ook toen de eerste kittens van Everly geboren werden, was hij heel zorgzaam voor ze.

Pas toen de kittens verhuisde naar hun nieuwe thuisjes, veranderde het gedrag van Xiebe. Elke kat heeft het erg moeilijk met veranderingen maar Xiebe had het zichtbaar extra moeilijk en kon zich steeds moeilijk weer aanpassen. Ook werd het na de komst van Caithlyn en Faye-Luna te veel voor hem. Xiebe was enorm lief naar ons toe en andere mensen maar had rust nodig en heel veel individuele aandacht van ons. Dit was niet altijd even gemakkelijk.

Bijna 2 jaar lang hebben we allerlei dingen geprobeerd waaronder lessen gaan volgen rond kattengedrag om zo meer over zijn gedrag te weten te komen en onze woning nog meer aan te passen voor hem en de andere katjes. Zo is ook de verdere interesse in kattengedrag gekomen, maar dat is een ander verhaal.

Na ontelbare pogingen en de toenemende stress signalen was het voor ons duidelijk. We moesten stoppen met egoïstisch te zijn en denken aan het welzijn van Xiebe en de andere katten. Xiebe verhuisde zo naar mijn neef en zijn vriendin zodat we hem nog af en toe kunnen bezoeken.

Xiebe woont er als enige kat, waardoor hij alle aandacht en plaats krijgt die hij nodig heeft om gelukkig te zijn. Zijn gedrag is zichtbaar verbetert. Dit was de allerbeste keuze dat we voor hem konden maken!26111941_1789267677773369_23274095381438
50787726_2308076069225858_18828811067142

Blue Dreams Faye-Luna

Faye-Luna was ons ‘babymeisje’, we hadden haar gehouden uit het eerste nestje van onze Everly. Echt een prachtige nebelungpoes! We hoopte dat ze net zoals haar mama, een super mama zou zijn.

Helaas was dit helemaal anders. Faye-Luna raakte al moeilijk zwanger, wanneer ze uiteindelijk zwanger was, was het 1 kittentje. Een zoontje, Helios. Zowel zwangerschap als bevalling was heel goed gegaan hoewel ze tijdens de zwangerschap al wat ‘krikkel’ werd en ging blazen en grollen naar andere kittens. Niet abnormaal dachten we eerst… Ze zal haar eigen kitten willen beschermen in haar buikje.

Na de bevalling viel het ons direct op dat Faye-Luna enorm veel abnormale stress had, ze ademde steeds veel te snel en grolde bijna continue. Niet goed dachten we… op naar de dierenkliniek met moeder en kind. Medisch was gelukkig alles in orde dus maar weer naar huis en afwachten. Ze had misschien wat meer moeite met het ‘mama-zijn’. Maar het kitten mocht absoluut niet drinken bij haar, hoewel alles er in orde uit zag. Ze was er ook erg ‘bruusk’ mee. Nadat het kitten zelfs was afgevallen, wilden we niet langer wachten en hebben we geprobeerd de kleine Helios bij plus-mama Immi te leggen. Zij accepteerde hem gelukkig meteen en het kleintje kreeg melk van haar en ook wij gaven hem extra melk. Zo is hij een flinke man geworden!

Helaas bleef Faye-Luna heel veel stress vertonen naar alle kittens toe. Ze grolde steeds en begon ze ook aan te vallen, ook haar eigen kitten. We hadden haar inmiddels gecastreerd voor haar eigen goed. Omdat het echt niet meer haalbaar was om zowel Faye-Luna als de kittens in stress te laten leven, hebben we het moeilijk besluit genomen om haar te herplaatsen bij een thuisje waar het lekker rustig is voor haar. Ze zou anders elk jaar weer door de stressvolle periode heen moeten als er kittens zijn.

Zo verhuisde ze uiteindelijk naar Marijke en haar vriend Free. Daar heeft ze alle aandacht voor haarzelf en de nodige rust. Dit zorgt ervoor dat ze zichtbaar meer op haar gemak is. Wij wensen Marijke en Free alvast veel plezier toe met haar!

DSC_1976.JPG

Cheetoh’s go Dutch Eragon

Onze lieve Eragon mag een luxe leventje leiden samen met Faye-Luna bij Marijke en Free. Bij Eragon hebben we niet echt een ‘groots’ verhaal maar vonden we het gewoon nét iets beter lijken om hem een thuis te geven bij iemand wie alsook goed op de hoogte is van algemeen kattengedrag en hierdoor de juiste bezigheden en afleiding kan voorzien voor hem in eerder een kleinschaligere kattengroep. Zo kan hij nu samenleven met Faye-Luna, met wie hij een zoontje heeft voortgebracht hier in onze cattery, Helios (of Casper genaamd).

Nu krijgt hij de aandacht die hij enorm verdient! Eragon is uiterst slim en toch soms wat klunzig. Wat best wel voor grappige taferelen zorgt maar waardoor hij veel triggers nodig heeft om verveling te voorkomen. Bijkomend heeft Eragon een gevoelig spijsverteringsstelsel, welke ook wat in het oog gehouden moet worden. Hier zorgen Marijke en Free maar al te graag voor! Het is super om hem te zien genieten in zijn nieuwe thuis samen met ‘onze’ Faye-Luna.

Caithlyn Jewel of the Crown

Caithlyn was ons tweede ragdolletje. Een heel lief en eigenwijs poesje dat op zichzelf was maar geen problemen had met de andere katten zolang deze haar ‘personal space’ accepteerde. Mijn zus wilde al een tijdje een katje adopteren. Na even nadenken was het idee er om Caithlyn te verhuizen naar mijn zus en haar vriend. Mogelijk zou ze zo meer genieten vermits ze zeer mensgericht is. Deze stap was zeer acceptabel vermits ik Caithlyn nog veel zou kunnen bezoeken. De verhuis is vlot verlopen en Caithlyn is een ware diva geworden!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Zvizda’s Aurora Azura (Everly)

De verhuis van Everly was helemaal niet gemakkelijk en heeft me veel tijd gekost voor de knoop effectief werd doorgehakt. Hoewel geen enkele verhuis gemakkelijk is, was deze extra pijnlijk omdat Everly me enorm nauw aan het hart ligt. Zij was mijn eerste Nebelung. De start van mijn cattery. We hadden samen heel wat bijzondere momenten beleefd waaronder de geboorte van haar kids maar ook heel wat pijnlijke waaronder het verlies van haar volledig nest… Hierbij was ook zijzelf enkele dagen in zeer slechte conditie. Na dit trauma hebben we beslist haar te castreren. We hadden gehoopt dat ze hier van haar verdere leven als castraat kon genieten. Maar helaas was dit helemaal niet zo…

Everly heeft ook een zeer bijzonder karakter. Ze is zeer intelligent en weet wat ze wil. Ze zal haar willetje dan ook blijven proberen doordrijven. Ook al kan dit negatief klinken, ze was tegelijk ook enorm lief. Wanneer je haar aandacht krijgt, is het zeer oprecht. Ook al was ze een fantastische moeder geweest, als castraat kon ze helemaal niet goed meer met de kittens om. Ook was ze een echte stress-eter geworden na haar castratie. Dit zorgde dan weer voor andere gezondheidsproblemen zoals blaasgruis. Wat we ook probeerde, we konden het niet beter maken voor haar.

Inmiddels had ik een goed contact met Kim. Zij is zelf voedingsadviseur voor katten en had ons al vele tips gegeven om Everly toch te laten afvallen en van haar blaasgruis af te komen. Maar de algemene stress bleef… Na maanden van afwachten was na grondig overleg de beslissing toch gekomen om Everly naar Kim te verhuizen. Ik was zeer dankbaar dat Kim dit wilde proberen. Hier wordt ze goed begeleid en dankzij de kennis rond kattengedrag kan Kim ook goed observeren in verband met de introductie met haar andere katjes (Amon, Toetie en Noetje).

Wij hopen dat Everly een mooie permanente thuis kan krijgen bij Kim als de introductie met de groep goed verloopt. De liefde voor Kim is alvast heel hoog! Zij krijgt vele kusjes en knuffels van Everly.